Naar de Rand van de Wereld

Naar de rand van de wereld

Eind mei komt mijn nieuwe boek uit. Naar de rand van de wereld heet het.

Het verhaal speelt in een andere tijd, ergens in de toekomst, maar daar is niet veel van te zien want nadat er iets gebeurd is (de Crisis) is de maatschappij ingestort. En in plaats van alles opnieuw op te bouwen, hebben de mensen besloten hun omgeving anders in te richten. In de nieuwe maatschappij is iedereen gelijk, woont iedereen in kleine boerendorpen. Machines zijn verdwenen en veel kennis is verboden. Maar er is ook gelijkheid en broederschap en respect voor de natuur.

In een van die boerendorpen woont Abe. En dan worden twee dorpsgenoten van Abe, een vrouw en een jongen, betrapt op het delen van verboden kennis. Een rechter wordt gehaald en de vrouw en de jongen worden zwaar gestraft. Samen met vier andere kinderen ontvlucht Abe het dorp en gaan ze op een lange voetreis naar het zuiden. Want ergens in het zuiden is een stad waar kennis vrij is. Al snel blijkt dat het niet eenvoudig is om buiten het dorp te overleven, zeker niet als ze ook nog achtervolgd worden door de rechter.

Naar de Rand van de Wereld is een boek voor kinderen en jongeren, maar de volwassenen die het tot nu gelezen hebben vonden het ook mooi en spannend.